Leerlingenwedstrijd

Wat moet je doen?

Bedenk een campagne over verkeersveiligheid. Dat kan door bijvoorbeeld een poster te ontwerpen of door een videoclip of een rap te maken. Ook kan je zelf een ander campagnemiddel bedenken. De campagne moet andere middelbare scholieren in Zuid-Holland oproepen om veilig aan het verkeer deel te nemen. Dat kan over fietsverlichting gaan of over het gebruik van mobiele telefoons op de fiets, of over ander verkeersgedrag. Bekijk de leerlingenbladen voor meer informatie over de opdracht.

Hoe kun jij je aanmelden?

Om mee te doen met de wedstrijd moet je je eerst aanmelden. Dat kan tot uiterlijk 15 december 2017. Aanmelden doe je via Instagram of Facebook:

  • Instagram: Plaats een foto met #ikdoemeemetTotallyTraffic in de omschrijving
  • Facebook: Reageer op het aanmeldingsbericht bovenaan de FB pagina CampagneCrew. Noem in je reactie #ikdoemeemetTotallyTraffic.

Daarna krijg je van ons bericht met verdere instructies.

Help de jury en Like je favoriete inzending

Alle inzendingen die aan de voorwaarden voldoen, krijgen een plaatsje op facebook.com/campagnecrew. Zorg dat je zoveel mogelijk likes verzamelt voor jouw campagne, want de inzending met de meeste likes wint de publieksprijs! Het aantal likes geldt ook als advies aan de regionale vakjury. En het telt het mee voor het bepalen van de hoofdprijs: hoe meer likes jouw campagne heeft gehad, hoe groter de kans dat de jury jou een prijs toekent. Maar uiteindelijk beslist de jury.

Regionale voorrondes

In iedere regio zullen de beste campagnes worden bepaald. Deze deelnemers gaan door naar de Provinciale finale.

Wie bepalen de winnaars van de regionale voorrondes?

In iedere regio is een vakjury. Die bestaat uit personen die met hun werk bezig zijn met verkeersveiligheid. (wethouder Verkeer, verkeerspolitie, etc.)

Provinciale finale 18 april 2018

De finalisten krijgen een workshop presenteren van Sipke Jan Bousema (bekend van televisieprogramma’s als ‘Wat zou jij doen’ en ‘Opsporing verzocht’) en presenteren daarna met een korte pitch hun campagnevoorstel voor een jury. Ook worden de klasgenoten van de finalisten uitgenodigd om erbij te zijn en hun medeleerlingen aan te moedigen.

Waarom is deze wedstrijd belangrijk?

  • Om het verkeer veilig te maken hebben we ook de medewerking en creativiteit van de jongeren zelf nodig.
  • Het aantal verkeersongevallen is afgelopen jaar weer gestegen. Vergeleken met de bevolkingsomvang vallen er veel ernstige verkeersgewonden onder jongeren.
  • Dat moet anders: ieder slachtoffer is er één te veel.
  • Overheden, scholen en allerlei anderen doen al veel om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar het begint bij de jongeren zelf.
Meer laden

Totally traffic / Nieuws

Totally Traffic / Social

Totally Traffic

Twitter