BOB in de sportkantine

De campagne BOB in de sportkantine is een onderdeel van de ‘Ik Maak Een Punt Van Nul’ campagne en is erop gericht te voorkomen dat sporters en supporters na kantinebezoek achter het stuur kruipen nadat zij hebben gedronken én om hen bewust te maken van veilig gedrag op de fiets.

Campagne BOB in de Sportkantine

De campagne BOB in de Sportkantine loopt van januari tot en met december 2019 in de regio’s Holland Rijnland, Midden-Holland en MRDH (regio Haaglanden). Het doel is om bezoekers van sportkantines op een positieve manier aan te sturen om alcoholvrij te rijden én met elkaar af te spreken wie als BOB zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Naast de BOB-boodschap richt de campagne zich dit jaar ook op de boodschap van fietsveiligheid. Want of het nu gaat om de wandelende, fietsende of rijdende leden: iedereen moet veilig thuis komen na het sporten! 

Wil je met jouw sportvereniging je maatschappelijke betrokkenheid tonen? Dan kun je op de volgende manieren (gratis!) aan de campagne meedoen:

  • Vraag een campagnepakket met promotiemateriaal aan voor in de kantine. 
  • Regel een bezoekje van het campagneteam tijdens een belangrijke wedstrijd, evenement of feestje op de club;
  • Organiseer een IVA-training (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) voor al het barpersoneel; 
  • Maak een BOB-lijn: een gele streep bij de ingang of binnen in de kantine met de tekst ‘Als je hier niet meer recht over kan lopen, heb je te veel gezopen’.

Meer informatie of aanmelden? Wil jij dat al jouw sportclubgenoten veilig thuiskomen na het sporten? Meld je dan aan: aanmeldformulier.